Рекомендації батькам з профілактики маніпуляцій в Інтернет - іграх

09.09.2020 12:00

Рекомендації батькам з профілактики маніпуляцій в Інтернет - іграх

         1. Змиріться з тим, що ви не можете повністю контролювати життя підлітка. Якщо ви почнете тиснути на нього і забороняти користуватися   Інтернетом, він буде робити те ж саме, але таємно від вас.

         2. Скільки б часу   у  вас не забирала робота та інші справи, ви повинні находити час для дітей. Важливо показати дитині, що ви в будь-який момент готові її вислухати. Дайте їй можливість подружитися з вами.

         3. Якщо підліток розмістив на своїй сторінці фрази або ілюстрації на тему самоприниження, нанесення собі каліцтв, це тривожний знак. Слід насторожитися, якщо на його сторінці часто зустрічаються медузи, кішки, метелики, єдинороги і кити, що пливуть вгору, фотографії порізів на руках. Запитайте дитину, що це означає, обов’язково звичайним тоном. Уважно вислухайте  відповідь дитини.

         4. Деякі підлітки можуть чинити опір вам щосили. В цьому випадку краще разом піти до психолога.

         5. Якщо раніше ваші відносини не були дуже теплими і довірчими, не варто в одну мить намагатися стати зразковим батьком. Не варто займатися самодослідженням на тему "Чи хороший я батько?".

         6. За деякими даними, невідомі погрожують з'ясувати за IP-адресою, де живе підліток, і вбити всю його сім'ю, якщо той не вчинить суїцид. Запам'ятайте: IP не дає жодної інформації про особу людини! Єдине, що може зробити зловмисник, - звернутися із запитом до провайдера, який не стане ділитися з невідомою особою конфіденційною інформацією.

         7. Набагато більше можна дізнатися, вивчивши особисті сторінки підлітка. Там, як правило, зазначено, в якому районі міста він живе, у якій школі навчається, з ким з однокласників дружить, ким працюють батьки. Видаліть разом із дитиною дані, якими можуть скористатися зловмисники.

         8. Якщо ви хочете встановити на смартфоні дитини програму стеження, варто обов'язково попередити її про це й отримати згоду. Багато підлітків не сприймають грубе втручання дорослих у своє життя. Якщо дитина захоче продовжити "гру" без вашого відома, вона це зробить.

         9. Не читайте новини про суїциди і не піддавайтеся істерії, яка нагнітається в Інтернеті.