Пам’ятка батькам

10.12.2020 13:22

ПАМ’ЯТКА  БАТЬКАМ

Задля профілактики ожирiння та надлишкової маси тiла дітей батьки мають дотримуватися 10 порад.

 Для запобiгання розвитку надлишкової маси тiла й ожирiння чи для лiкування цих станiв у дитини батькам слiд контролювати харчування дитини.

 Правила профілактики ожиріння та запобігання надлишкової маси тіла:

1.Не перешкоджати лiкуванню дитини i не вiдгороджуватися вiд проблеми, яка насправдi iснує. Ефективне та вчасне лiкування надлишкової маси й ожирiння сприяє здоров’ю дитини i запобiгає розвитку бiльш тяжких неiнфекцiйних захворювань.

2. Давати дитинi змогу регулювати вживання їжi, зокрема не наполягати на тому, щоб вона з’їла все, що лежить у тарiлцi .

3. Харчувати дитину їжею з належними поживними макро- та мiкроелементами, необхiдними для оптимального розвитку органiзму дитини.

4. Давати дитинi достатню кiлькiстю цiльного зерна, фруктiв i овочiв .

5. Обмежувати вживання дитиною висококалорiйних продуктiв з низьким вмiстом поживних макро- та мiкроелементiв (наприклад, заборонити вживання готових закусок в упаковках) .

6.Обмежувати вживання дитиною солодких охолоджених напоїв

7. Органiзовувати обiди та/або вечерi у родинному колi

8. Обмежувати перегляд телевiзiйних програм (вони часто пропагують нездорове харчування, вживання шкiдливих продуктiв) та навчати дитину, як протидiяти впливовi реклами

9. Пояснювати дитинi рiзницю мiж здоровими i нездоровими продуктами харчування та привчати її обирати здоровi продукти

10. Вести здоровий спосiб життя, зокрема купувати i собi, i дитинi «здоровi» продукти харчування, адже вагому роль у формуваннi правильних харчових звичок у дитини вiдiграє приклад батькiв.