Міжнародний день сім'ї - 15 травня

14.05.2020 16:50

Кожна людина мріє про гарну сім’ю. Сім’ю, у якій панує любов, прийняття, розуміння. Сім’ю, куди хочеться повертатися після складного робочого дня. Сім’ю, у якій можна завжди розраховувати на підтримку і з цікавістю проводити довгі зимові вечори.

Для дитини сім’я є найважливішою опорою. Саме в сім’ї формується особистість дитини. Взаємини в батьківській родині, дитина, виростаючи, переносить у сім’ю, яку створює сама. Будь-які, навіть найскладніші події, дитині легше переносити, якщо вона росте в згуртованій, здатній приймати, люблячій сім’ї! Часом пережиті стреси і травми можуть віддаляти членів сім’ї одне від одного.

Кілька порад, які допоможуть згуртувати сім’ю:

  1. Традиції. Наявність традицій у сім’ї є тим чинником, який членів цієї сім’ї зближує. Саме традиції допомагають відчути сім’ї себе єдиним цілим. Дуже добре, якщо у вашій родині вже є традиції. Подумайте, що б вам хотілося привнести у свою родину? Ви можете запозичувати вподобані вам традиції інших сімей або придумати свої унікальні. Якщо у вашій сім’ї ще немає звичаїв або традиційних дій, можете їх ввести, спираючись на свої бажання й інтереси. Головне правило – традиції і звичаї повинні бути приємні й радувати всіх членів сім’ї.

  2. Спільні подорожі. Це не обов’язково поїздка на екзотичні острови, це може бути похід на пару днів у ліс неподалік або вивчення пам’яток рідного міста. Ще на етапі планування добре підключати всіх членів сім’ї. вибір місця, часу, маршруту вже включають у цікаву спільну діяльність усієї сім’ї. Тимчасова зміна оточення корисна для сімейного клімату і є найкращим засобом боротьби зі втомою. Можливість дізнатися щось нове або придбати деякі навички самостійності, у час спільної подорожі позитивно вплинуть на розвиток і формування особистості дитини. Потім можна буде переглядати фотографії й ділитися приємними спогадами.

  3. Спільна творчість. Чудово допомагають згуртувати родину спільні творчі заняття. Ви можете разом конструювати, малювати, ліпити, грати на музичних інструментах або співати в караоке.

  4. Настільні ігри. Сьогодні ринок настільних ігор настільки широкий, що готовий задовольнити інтерес найдосвідченішого покупця. Якщо ви витратите деякий час на вибір гри, яка припаде до смаку всім членам сім’ї, захопливе проведення часу в довгі зимові вечори вам забезпечено. Чудовий спосіб відволіктися від телебачення й ґаджетів і провести час усій сім’єю.

  5. Спільні заняття спортом. Чудово, якщо усі члени сім’ї підтримують здоровий образ життя. Виходять на спільні пробіжки або відвідують спортивні комплекси. Це не тільки сприяє зміцненню емоційних зв’язків між членами сім’ї, але і сприяє формуванню відповідальності, цілеспрямованості в дитини.

Сім’я – це найдорожчий і цінний скарб. Тому в міжнародний день сім’ї бажаю,щоб вона була тихою і затишною гаванню. Нехай підтримка найрідніших допомагає впоратися з будь – якими труднощами. Нехай всередині сім’ї буде мир і любов.